Webbtext 

Har du tänkt skriva texterna själv för din webbplats? eller köpa in tjänst för redigering? har du funderat på SEO? Jag har många års erfarenhet som skribent för erkända tidningar inom olika områden men har även skrivit texter speciellt anpassade för webb.

Seo

Text för webb skiljer sig lite från andra typer av texter, primärt bör man tänka på vilken målgrupp en text riktar sig till och utifrån detta anpassa den så att budskapet når fram till mottagaren på önskvärt sätt. Likaså kan man ha i åtanke att skriva kort, kärnfullt och lättförståeligt, börja med det mest relevanta och avsluta med det mindre viktiga. En webbsida vinner på att ha rikligt med text, men tänk på att använda dig av korta, “luftiga” stycken. I grunden påminner en text för webb om en nyhetsartikel skriven av en journalist.

Jag har eftersträvar alltid att leverera välskrivna, relevanta och målgruppsanpassade webbtexter åt mina kunder kostnadseffektivt, snabbt och där en löpande dialog med beställaren är en naturlig del i mitt arbete.

 

SEO (Search Engine Optimization)Seo-blocks2 

En lika naturlig del i arbetet med att skriva bra webbtexter är att “sökmotor-optimera” dessa i samband med publicering på din webbplats. Men vad är nu det och varför behövs det?

Många känner till att Google nästintill har monopol som söktjänst numera på webben. Syftet med SEO är att skriva texter så att de “syns” så bra som möjligt i Googles sökmotor. För dig som företagare har detta givetvis betydelse om du vill att dina kunder ska kunna hitta dig på webben.

Nummer ett är att välja ut ett par nyckelord som representerar din verksamhet och som samtidigt har liten konkurrens, likaså är relevanta länkar in och ut från din webbplats av stor vikt. Men för att dina webbsidor ska hamna i topp på de sökord som du finner specifika för din verksamhet handlar det i  grund och botten om att skriva texter som har tillräckligt bra och målgruppsanpassat innehåll. Jag använder mig av flertalet metoder för att mina kunders webbplatsinnehåll ska hamna högt i Googles resultatlista.